Никифоров: Продовження роботи нормандського формату - під питанням

Никифоров: Продовження роботи нормандського формату - під питанням

Укрінформ
Подальша робота нормандського формату за участю України, Франції, Німеччини та Росії під питанням.

Про це заявив прессекретар Президента України Сергій Никифоров у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом", відповідаючи на запитання щодо можливості обговорення теми екології на сході у рамках нормандського формату, передає Укрінформ.

"У мене зараз немає однозначної відповіді. Сам нормандський формат, його продовження - під великим питанням. Ніяк не можуть домовитися щодо наступного саміту в нормандському форматі на найвищому рівні, навіть міністри поки що не зустрічаються. Тобто тут і політична частина, політичний порядок нормандського формату під великим питанням, що вже говорити про екологію. Наразі відповіді немає, хоча це дуже правильна тема для обговорення на високих рівнях у нормандському форматі", - пояснив Никифоров.

Читайте також: Нормандський формат: Меркель і Макрон закликали Путіна «просунути переговори»

Як повідомлялося, зустрічі у нормандському форматі не проводились уже рік. Востаннє лідери "нормандської четвірки" збиралися на зустріч у форматі відеоконференції у листопаді 2020 року. До цього вони зустрічалися в Парижі у грудні 2019 року після трирічної перерви.

В Україні зазначали, що нинішній нормандський формат є неефективним, та виступали за включення до переговорного процесу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-