Берлін продовжує роботу з підготовки «нормандської» зустрічі – МЗС

Берлін продовжує роботу з підготовки «нормандської» зустрічі – МЗС

Укрінформ
Німецька сторона вважає за необхідне якнайскоріше проведення зустрічі у нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ і працює над її підготовкою.

Про це заявила речниця МЗС ФРН Андреа Зассе на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зассе нагадала про телефонну розмова канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Емануеля Макрона з російським президентом Володимиром Путіним у жовтні, під час якої йшлося про необхідність якомога скоріше скликати таку зустріч з метою зробити вкрай необхідні кроки для вирішення конфлікту між Росією і Україною. Наразі, за її словами, Берлін має листа від російської сторони з «пропозиціями».

«На цей момент я можу лише сказати, що ми продовжуємо дуже інтенсивно працювати над тим, щоб така зустріч у нормандському форматі відбулася за участі всіх 4 міністрів… Але квартет потребує 4 гравців, які мають спільно грати. Франція, Німеччина і Україна готові до зустрічі, ми сподіваємося, що і росіяни також», - сказала представниця МЗС ФРН.

Читайте також: Глави МЗС «Норманді» зустрінуться, коли на участь погодиться Лавров – Кулеба

Вона додала, що наразі дата зустрічі не визначена.

Зустріч має відбутися у Берліні, адже попередня проходила в Парижі. Вона має передувати саміту в Нормандському форматі. Берлін, Париж і Київ неодноразово говорили про необхідність проведення зустрічей, Москва постійно висуває умови, які гальмують процес.

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Французької Республіки Еммануель Макрон закликали президента РФ Володимира Путіна просунутися в питанні саміту в нормандському форматі.

Співрозмовники домовились попросити міністрів закордонних справ зустрітися якомога швидше.

Читайте також: Росія продовжить ухилятися від «Норманді» якомога довше — дипломат

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, коментуючи заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби Києва про готовність до спільної зустрічі, заявив, що президент Володимир Путін не обіцяв провести зустріч міністрів нормандського формату, а «обіцяв доручити розглянути, як можна вийти» на таку зустріч».

Своєю чергою Кулеба назвав цей аргумент Лаврова щодо відмови від нормандської зустрічі «слабким виправданням», а також зауважив, що «потім росіяни не розуміють, чому їхнім словам більше ніхто не вірить».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-