Глави МЗС «Норманді» зустрінуться, коли на участь погодиться Лавров – Кулеба

Глави МЗС «Норманді» зустрінуться, коли на участь погодиться Лавров – Кулеба

Укрінформ
Зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" відбудеться тоді, коли глава МЗС Росії Сергій Лавров дасть згоду на участь у ній.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час години спілкування у Твіттері.

"Зустріч міністрів буде тоді, коли Сергій Лавров погодиться взяти в ній участь. Ми з Гайко Маасом та Жаном-Івом Ле Дріаном готові", - написав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен на пресконференції в понеділок, 25 жовтня, заявила, що Німеччина і Франція докладають багато зусиль для організації зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", однак наразі немає чітких уявлень, коли вона може відбутися.

Читайте також: Росія дає сигнали, що зустрічі лідерів «Норманді» не буде — експертка

11 жовтня канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Французької Республіки Еммануель Макрон закликали президента РФ Володимира Путіна просунутися в питанні саміту в нормандському форматі.

Співрозмовники домовились попросити міністрів закордонних справ зустрітися якомога швидше.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, коментуючи заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про готовність до спільної зустрічі, заявив, що президент РФ Володимир Путін не обіцяв провести зустріч міністрів нормандського формату, а "обіцяв доручити розглянути, як можна вийти на таку зустріч”.

Читайте також: Слабке виправдання – Кулеба про заяву Лаврова щодо відмови від «нормандської» зустрічі

Своєю чергою Кулеба назвав цей аргумент Лаврова щодо відмови від нормандської зустрічі "слабким виправданням", а також зауважив, що "потім росіяни не розуміють, чому їхнім словам більше ніхто не вірить".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-