Словаччина прагне тісніше співпрацювати з Україною у технологічних сферах - посол

Словаччина прагне тісніше співпрацювати з Україною у технологічних сферах - посол

Укрінформ
У пошуку нових горизонтів Словаччина прагне тісніше співпрацювати з Україною, зокрема у сфері нано- та космічних технологій.

Про це заявив посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін під час обговорення на форумі Re:Open Zakarpattia, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми не хочемо залишатися виробником машин у майбутньому. Ми шукаємо нові горизонти й бачимо в Україні дуже багато компаній, які успішно працюють з нанотехнологіями, космічними технологіями. Тож ми хочемо співпрацювати з ними ближче. Ми пропонували їм відкритися і в Словаччині, або ж відкрити дочірні компанії у Словаччині. Це спосіб допомоги Словаччині та Україні одночасно”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Україна планує збільшити імпорт газу із Словаччини

Шафін назвав ще одним інструментом співпраці подвійні дипломи для українських студентів.

Посол також акцентував на близькості українців до словаків, водночас наголосивши на необхідності краще знати один одного.

“Потрібно краще знати один одного, бо, можливо, Закарпаття і знає про Словаччину, але якщо спитати когось на Донбасі, то їм нас не вистачає. Ми сусідні країни, але ми не знаємо один одного дуже добре. Ми намагаємося зараз розширити кооперацію різних регіонів Словаччини з різними регіонами України”, - зауважив Шафін.

Читайте також: Україна розпочала головування у Стратегії ЄС для Дунайського регіону

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада Україна та Словаччина підписали Декларацію про визнання європейської перспективи Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-