Україна планує збільшити імпорт газу із Словаччини

Україна планує збільшити імпорт газу із Словаччини

Укрінформ
Україна веде переговори стосовно збільшення імпорту газу із Словаччини.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зі всіма міжнародними партнерами працюємо разом, щоб унеможливити будь-які ризики для транспортної системи. Одним із напрямків, які зараз обговорюються, - збільшення імпорту зі Словаччини", - сказав урядовець.

Галущенко зауважив, що після припинення транзиту до Угорщини добова перекачка газу українською ГТС впала з 109 млн кубометрів до 85-87 млн кубометрів.

Міністр також назвав обхідні газопроводи Росії елементами гібридної війни.

Як повідомлялося, російський газовий монополіст "Газпром" з початку цього року тричі зменшував обсяги транзиту газу українською газотранспортною системою.

Читайте також: Дефіцит вугілля на складах буде покритий за рахунок імпорту - Галущенко

У вересні 2021 року Газпром бронював лише 4% від додаткових гарантованих транзитних потужностей, що призвело до зменшення обсягів транспортування російського газу через Україну. Всього у вересні 2021 року транзит природного газу українською ГТС до країн Європи становив 3,257 млрд куб. м.

1 жовтня 2021 року з початку газової доби (07:00) зупинено транзит природного газу територією України у напрямку Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-