Кулеба закликає Європу скласти дорожню карту для вступу України до ЄС і НАТО

Кулеба закликає Європу скласти дорожню карту для вступу України до ЄС і НАТО

Укрінформ
Настав час для Європи скласти чітку дорожню карту для вступу України до Євросоюзу і НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re:Open Zakarpattia, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Настав час для Європи і кожного з нас скласти чітку дорожню карту для України, щоб нарешті вступити до НАТО та Європейського Союзу та почати писати нову історію – історію нашого спільного європейського успіху”, - сказав він.

У промові Кулеба зауважив, що успіх України як частини європейської родини буде успіхом регіону, Європи в цілому, усіх наших міжнародних партнерів.

Читайте також: Україна може в лютому підписати угоду про ЗВТ з Туреччиною – Кулеба

“Це стосується сталого розвитку Закарпаття, консолідації регіону та створення сильнішої, ефективнішої та спроможної Європи. Як і всі країни Центральної Європи до нас, які зараз є членами ЄС і НАТО, нам дійсно потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, щоб продовжувати рухатися вперед і прискорювати цей рух”, - підкреслив міністр.

Окрім того він заявив, що за наявності політичного рішення ЄС і НАТО Україна могла б стати членом цих спільнот навіть з деякими незавершеними реформами.

"Я дуже не хочу, щоб зараз виникали якісь спекуляції: реформи дуже важливі, це абсолютно однозначно, ніхто з цим не сперечається. Боротьба з корупцією - все правильно. Але не треба нести на собі «весь сум» реформ. Якщо буде політичне рішення в Європейському Союзі і в НАТО: "Забираємо", то, по-перше, і нам буде набагато легше робити реформи, а по-друге, нас візьмуть навіть з деякими недозавершеними реформами під гарантії і обіцянки, що вони будуть завершені вже після набуття членства", - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 21 жовтня Кулеба заявляв, що жодна центральноєвропейська країна з 1989 року не досягла успіху без дуже чіткої перспективи і обіцянки членства в ЄС в кінці шляху її трансформації.

Фото: Re:Open Zakarpattia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-