Україна може в лютому підписати угоду про ЗВТ з Туреччиною – Кулеба

Україна може в лютому підписати угоду про ЗВТ з Туреччиною – Кулеба

Укрінформ
Представники України та Туреччини можуть підписати угоду про вільну торгівлю вже у лютому 2022 року. 

Як передає Укрінформ, про це у колонці американського аналітичного центру Atlantic Council написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Нині вже готується ряд угод і документів перед Стратегічною радою (Україна-Туреччина – ред.) наступного року. Обидві сторони розглядають зустріч у лютому 2022 року як можливість нарешті підписати довгоочікувану турецько-українську угоду про вільну торгівлю після багатьох років переговорів», – повідомив міністр.

За словами Кулеби, після набуття чинності ця угода значно посилить і без того міцні торговельні зв’язки між двома чорноморськими державами та сприятиме встановленню нових ділових зв’язків.

«Оскільки двостороння торгівля стабільно зростає, ми також плануємо найближчим часом провести засідання спільної міжурядової торговельно-економічної комісії», - додав він.

Кулеба також зазначив, що Україна й Туреччина мають набагато більше спільного, ніж тільки на рівні торгівлі.

«Зайве говорити, що Туреччина та Україна мають набагато більше спільного, ніж зростаюча торгівля, зростаюча співпраця у військовій та технічній сферах та спільне зобов’язання до припинення російської окупації Криму», - заявив міністр.

Наступного року Україна та Туреччина відзначатимуть 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Читайте також: ЗВТ між Україною та Туреччиною: у МЗС розповіли про хід переговорів

Як повідомляв Укрінформ, у червні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україні й Туреччині до укладання Угоди про вільну торгівлю лишилося зробити останній крок, який є найважливішим та найчутливішим водночас. Такий крок вимагає компромісу обох сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-