Резніков хоче змінити структуру оборонного бюджету та «вирівняти» зарплати військовим

Резніков хоче змінити структуру оборонного бюджету та «вирівняти» зарплати військовим

Укрінформ
Кандидат на посаду міністра оборони Олексій Резніков обіцяє змінити структуру оборонного бюджету.

Про це він сказав під час виступу з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністерство оборони, Генштаб і профільний комітет парламенту мають діяти як складова єдиного організму. Міноборони має також тісно співпрацювати з Міністерством стратегічної промисловості. Спільно маємо поступово змінити структуру оборонного бюджету, щоб це був бюджет сучасної боєздатної армії, а не утримання і проїдань», - наголосив Резніков.

Читайте також: Виробництво Bayraktar в Україні є справою місяців, не років - посол у Туреччині

За його словами, слід пам’ятати, що потужна ракетна програма, суднобудування та авіація – це не лише про оборону, це стратегічні інвестиції у розвиток. «Це також підвищення стійкості міст і регіонів. Україна переможе, якщо буде розвиватися», - сказав він.

Резніков також наголосив, що питання грошового забезпечення армії та вирівнювання рівня заробітних плат українських військовослужбовців буде пріоритетом для нового міністра оборони.

«Перед тим, як внести подання (щодо кандидатури на посаду глави МОУ – ред.), пан Президент проводив зі мною співбесіду та озвучив мені деякі очікування, завдання та пріоритети. Не розкриваючи таємниці цього спілкування, одну я таки розкрию, пане Президенте, з вашого дозволу. Це – забезпечити вирівнювання заробітних плат, грошового забезпечення армії. Я цим точно буду займатися. Ще раз повторюю, що на сьогодні рівень грошового забезпечення не відповідає реальним умовам. Тому це пріоритет», – сказав Резніков, звертаючись до присутнього у парламенті Глави держави Володимира Зеленського.

Читайте також: У Міноборони підтвердили, що ЗСУ можуть отримати британські ракети Brimstone Sea Spear

За його словами, має бути справедливість у питанні зарплат військовослужбовців, а достойна грошова винагорода – це один із критеріїв цієї справедливості. «Нам потрібно зробити армію найкращим роботодавцем, а це значить, пропонувати ринкові умови», – сказав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 листопада звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони. Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Олексія Резнікова на цю посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-