Арахамія назвав кандидатів у міністри замість Уруського та Абрамовського

Арахамія назвав кандидатів у міністри замість Уруського та Абрамовського

Укрінформ
Чинний голова Державної митної служби Павло Рябікін очолить Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, а Романа Стрільця делегують на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів.

Про це голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив на брифінгу після засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент Укрінформу.

“Пан Рябікін переходить фактично до Міністерства стратегічної галузі, але без підставки “віцепрем’єр”, тому що робота цього міністерства фактично обмежуються цим міністерством, тому немає сенсу використовувати таку приставку. Пан Рябікін переходить з очільника митниці, тому що він має гарні здобутки і менеджерський досвід з керування авіагалуззю, а ви пам’ятаєте, що до цього міністерства належить Держкосмос, підприємства, пов’язані з авіагалуззю”, - сказав парламентарій.

Окрім цього, він поінформував, що Кабінет Міністрів самостійно визначатиметься з новим очільником ДМСУ після призначення Рябікіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Читайте також: Резнікова хочуть призначити міністром оборони, у віцепремєри делегують ВерещукАрахамія

Також члени фракції “Слуга народу” розглядають кандидатуру чинного заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів із питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Романа Стрільця на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів, якого може бути призначено після звільнення Романа Абрамовського.

“Пан Абрамовський давно написав заяву. Розглядаємо зараз питання пана Стрільця, але цілком імовірно, зважаючи на обмеження в часі, в середу він не буде призначатися. Можливо, уряд його визначить поки що тимчасово виконувачем обов’язки, а потім через певний час, коли ми знайдемо достатньо часу, щоб його проголосувати”, - сказав парламентарій.

Водночас, коментуючи імовірне звільнення першого віцепрем'єр-міністра — міністра економіки Олексія Любченка, Арахамія зазначив, що чув такі розмови. За його словами, якщо "вони дійдуть до логічного кінця", "Слуга народу" пропонуватиме на відповідну посаду заступницю керівника Офісу Президента Юлію Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівництво фракції "Слуга народу” анонсувало заміну 4-5 міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-