Після продажу безпілотників Україні вони вже не «турецькі» - Чавушоглу

Після продажу безпілотників Україні вони вже не «турецькі» - Чавушоглу

Укрінформ
Бойові БПЛА, які використовуються Україною, можливо, були вироблені в Туреччині, але їх використання - справа України.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав на полях саміту «двадцяти» у Римі, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

«Якщо країна купує озброєння у нас, чи в іншої країни, це озброєння вже не можна називати турецьким, російським чи українським. Якщо держава купує його у нас, це вже не турецький продукт. Можливо, воно було вироблене в Туреччині, але належить Україні. Туреччину не можна звинувачувати в цьому (використанні БПЛА Україною – ред)», - сказав Чавушоглу.

Чавушоглу додав, що Україні, на його думку, слід припинити називати БПЛА, придбані в Туреччині, «турецькими».

«Іноді, під час нашої боротьби з тероризмом у різних країнах, ми стикаємося з різною зброєю з різних країн, включаючи Росію. Ми ніколи не звинувачуємо Росію. Україна повинна також припинити використовувати наше ім'я», - сказав Чавушоглу.

Читайте також: Росія не має інструментів проти Bayraktar - експерт

Як повідомляв Укрінформ, у деяких країнах була оприлюднена негативна оцінка використання українськими Збройними Силами України безпілотного апарата Bayraktar для придушення ворожої гаубиці, що вела вогонь проти підрозділу українських військ.

Зокрема, речниця МЗС ФРН заявила, що в Берліні «дуже стурбовані… повідомленням Генштабу Української армії, згідно з яким Збройні сили у відповідь на артобстріл та загибель одного та поранення ще одного солдата застосували дрон.

Свою незгоду з позицією офіційного Берліна висловив виданню Bild посол України в Німеччині Андрій Мельник, який заявив, що Україна має законне право на самооборону, коли її територію вдень і вночі бомбардують з російського важкого озброєння і коли гинуть мирні жителі та солдати.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські воїни виконали присягу, застосувавши 26 жовтня розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar для придушення вогневої точки ворога на Сході України.

«Що стосується застосування БПЛА та іншої сучасної зброї, то ця зброя служить в Україні саме для захисту, - акцентував Зеленський. - І коли Українська армія відчуває, що потрібно захищати свою землю, вона так і робить. За цим принципом вона буде діяти і в подальшому».

Президент підкреслив, що українські воїни не здійснювали наступ, але адекватно відповіли на агресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-