Росія не має інструментів проти Bayraktar - експерт

Росія не має інструментів проти Bayraktar - експерт

Укрінформ
Росія не має засобів для протидії турецьким безпілотникам Bayraktar, один з яких ЗСУ днями застосували проти окупаційних військ на сході України.

Таку думку у програмі "5 вопросов" телеканалу "Дом" висловив військовий експерт Олег Жданов.

Перше застосування Bayraktar у зоні ООС він назвав вдалим. Безпілотник не перетинав лінію зіткнення, тобто Україна діяла в рамках Мінських домовленостей.

При цьому, впевнений Жданов, у Росії не залишилося інструментів посилення напруженості на лінії зіткнення.

"У Росії більше немає інструментів. Збільшити обстріли - це на самих себе навести причину. Застосувати щось аналогічне? На наше щастя і на їхній жаль, у них немає ударних безпілотників. Росія зараз тільки відкочує безпілотник-мисливець, який буде ударним. А так у них лише розвідувальний безпілотник та коригувальники вогню", - зазначив Жданов.

Читайте також: Безпілотники Bayraktar уже пів року виходять на бойове чергування й готові атакувати - Наєв

За його словами, на сході України очікується також застосування турецького безпілотника останнього покоління Bayraktar Akinci, де використовуються українські двигуни. Ці БПЛА постійно чергуватимуть на лінії зіткнення.

"У Росії засобів протидії цим безпілотникам на сьогоднішній день немає. Їхні засоби радіоелектронної боротьби не в змозі були перешкодити управлінню боєприпасом, а система протиповітряної оборони не побачила наш безпілотник. Тому я думаю, що чим більше ми наситимо зону ООС високоточним та високотехнологічним озброєнням, тим більше матимемо успіху навіть у питанні припинення вогню", - резюмував експерт.

Читайте також: Кулеба - про бойове застосування Bayraktar: Україна нічого не порушила

Як повідомлялося, 26 жовтня в зоні ООС вперше було застосовано БПЛА Bayraktar ТВ2. За даними Генерального штабу ЗСУ, з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне. Два військовослужбовці ЗСУ під час обстрілу зазнали поранення, один із них загинув. З початком обстрілу через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами. Але окупанти не реагували.

Тож із метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом головнокомандувача Збройних сил України, було застосовано Bayraktar ТВ2. Безпілотний літальний апарат, не перетинаючи лінії зіткнення, керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ.

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-