Безпілотники Bayraktar уже пів року виходять на бойове чергування й готові атакувати - Наєв

Безпілотники Bayraktar уже пів року виходять на бойове чергування й готові атакувати - Наєв

Укрінформ
Ударні безпілотники Bayraktar TB2, які є на озброєнні ЗСУ, понад пів року виходять на бойове чергування, а їхні екіпажі готові завдавати удари вдень і вночі.

Як передає Укрінформ, про це в коментарі BBC News Україна заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Вони перебувають на бойовому чергуванні ще з весни цього року, коли було посилення батальйонно-тактичних груп Росії (біля кордонів України – ред.). Проводили розвідку і тренування", - розповів генерал Наєв.

За його словами, українські "Байрактари" з березня 2021 року "показали свою ефективність для розвідки і давали практичні дані про супротивника".

Читайте також: ЗСУ застосували Bayraktar після того, як не спрацювали дипломатичні методи

"Вони патрулюють не лише Донбас, а й південь та північ України. Літали у квітні, а також, коли були навчання "Запад-2021". Там, де зростає рівень воєнної загрози, Збройні сили України застосовують весь свій спектр озброєнь, у тому числі і "Байрактари", - пояснив Наєв.

Він також повідомив, що в українській армії є підготовлений персонал, який готовий до бойового застосування безпілотників у будь-який час.

"Коли Україна закупила ці комплекси, то відбулася і відповідна підготовка персоналу для них. Зараз усі екіпажі "Байрактарів" готові до розвідки вдень і вночі, а також до бойового застосування - також вдень і вночі", - відзначив генерал Наєв.

Читайте також: Україна має право захищатися: Мельник відповів Берліну на «занепокоєння» щодо дронів Bayraktar

За його словами, "Байрактари" будуть застосовуватися там, де потрібне посилення: "Є вся інфраструктура для них, органи управління і відпрацьовані питання взаємодії з іншими силами".

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня у зоні проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу Bayraktar.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-