Зеленський обговорив з главою МЗС Швейцарії підготовку до Конференції з питань реформ

Зеленський обговорив з главою МЗС Швейцарії підготовку до Конференції з питань реформ

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з віцепрезидентом, керівником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Співрозмовники обговорили підготовку до 5-ї Конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 4-5 липня 2022 року у швейцарському місті Лугано.

«Ми дуже чекаємо на Конференцію з питань реформ в Україні, яка відбудеться наступного року в рідному для вас кантоні Тічино», – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до Ігнаціо Кассіса.

Як зазначається, окрему увагу під час зустрічі було приділено двосторонній торговельно-економічній співпраці.

«Швейцарія – важливий торговельно-економічний партнер України. Ми зацікавлені в подальшому залученні масштабних інвестицій і реалізації перспективних проєктів», – наголосив глава держави.

Читайте також: Конференція з питань реформ в Україні-2022 пройде у Швейцарії

Відзначено, що одним з найуспішніших проєктів, що нині реалізуються в Україні, є проєкт швейцарської компанії Stadler Rail AG з модернізації та виробництва в нашій країні міського та приміського рейкового транспорту. Його заплановано втілити в різних містах України.

Співрозмовники позитивно оцінили реалізацію започаткованого за фінансування швейцарської сторони проєкту з виготовлення в Україні апаратів штучної вентиляції легень. Було відзначено особливу важливість спільного виробництва апаратів ШВЛ, зокрема, з огляду на чергову хвилю пандемії COVID-19 у світі.

Читайте також: Україна почне виробництво апаратів ШВЛ за швейцарською технологією

Значну увагу сторони приділили реалізації культурних проєктів, спрямованих на популяризацію України.

«Наша мета – щоб українська мова звучала поруч з іншими мовами світу у найбільш знакових культурних та історичних місцях», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави подякував Ігнаціо Кассісу за значну гуманітарну допомогу, що її надає Швейцарія нашій державі, зокрема українцям по обидва боки лінії розмежування на сході України.

Як повідомлялося, Швейцарія планує зібрати до 700 учасників на 5-й Міжнародній конференції з питань реформ в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-