Швейцарія планує зібрати до 700 учасників на конференції щодо українських реформ

Швейцарія планує зібрати до 700 учасників на конференції щодо українських реформ

Відео
Укрінформ
Швейцарія планує зібрати до 700 учасників на П'ятій Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, які говоритимуть конкретні речі про реформи та процвітання і стабільність.

Про це повідомив віцепрезидент та голова Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс на спільній з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми плануємо зібрати на цій конференції від 500 до 700 учасників і говоритимемо про дуже конкретні речі щодо реформ, які ми спостерігаємо в Україні, які дуже бурхливо відбуваються і які, власне, стосуються двох дуже важливих напрямків для мешканців України і так само для мешканців Швейцарії — це процвітання та стабільність”, - сказав Кассіс.

Глава швейцарської дипломатії зауважив, що Швейцарія прагне відігравати свою роль у пошуку миру та стабільності, оскільки це є одним з основних положень її закордонної політики. Тому країна погодилася прийняти 5-ту Конференцію, а також “для того, аби дивитися в майбутнє, шукаючи миру та стабільності”.

Як зазначив Дмитро Кулеба, Україна і Швейцарія вже сформували команди для підготовки до конференції з питань реформ в Україні.

"Наступного року в Лугано відбудеться п'ята Конференції з питань реформ в Україні. Ми сьогодні багато уваги приділили її наповненню і зійшлися на тому, що хочемо побачити більш чіткі і конкретні результати цієї конференції. Наші команди вже сформовані і працюють над тим, щоб ця конференція стала історією успіху", - сказав він.

Кулеба додав, що Україна також прагне розширювати інвестиційну співпрацю з Швейцарією, яка є одним із п'яти найбільших інвесторів в українську економіку.

"Україна має низку привабливих взаємовигідних проєктів, до яких ми запрошуємо стратегічних швейцарських інвесторів. Конкретні пропозиції щодо цього будуть обговорені незабаром, адже 2-3 грудня у Києві заплановане проведення засідання українсько-швейцарського спільного комітету... і плануємо провести в рамках комітету бізнес-форум", - поінформував міністр.

Читайте також: Україна почне виробництво апаратів ШВЛ за швейцарською технологією

Глава швейцарської дипломатії також підкреслив позитивні зрушення у сфері економіки: “Минулого року торгівля між нашими країнами зросла на 13,8%. Поки що можна сказати, що результати щодо конкретних обсягів не є такими вражаючими, але їх можна розвивати”.

Кассіс звернув увагу на інвестиції до України, зокрема, на той факт, що Швейцарія є одним із інвесторів України. Високопосадовець наголосив, що Швейцарія, зокрема, дуже активна в питаннях залізничних перевезень і сподівається просувати цю співпрацю.

Він поінформував, що бюджет співробітництва Швейцарії з Україною, націленого на мир та стабільність, становив 30 млн франків.

Як повідомляв Укрінформ, 27-29 жовтня Ігнаціо Кассіс перебуває в Україні з візитом для підготовки п'ятої Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.

П'ята Міжнародна конференція з питань реформ в Україні відбудеться 4-5 липня 2022 року в швейцарському місті Лугано за участю представників української влади всіх рівнів.

Фото: Ignazio Cassis, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-