В ОП обговорили підготовку візиту Зеленського до Британії

В ОП обговорили підготовку візиту Зеленського до Британії

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс підготовки візиту Володимира Зеленського до Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що ключова увага приділялась безпековому, оборонному та військово-технічному напрямкам.

Машовець відзначив позитивну динаміку в реалізації домовленостей, які були досягнуті під час візиту Президента до Великої Британії в жовтні минулого року, зокрема щодо британської допомоги в реалізації проєктів з удосконалення можливостей Військово-морських сил Збройних сил України.

Він наголосив на важливості посилення морської безпеки України в ситуації, коли Росія продовжує мілітаризувати Чорноморсько-Азовський регіон.

Читайте також: Посол Сіммонс: Наше завдання - допомогти тим, хто хоче судової реформи в Україні

Заступник керівника ОП також поінформував британську сторону про ситуацію на сході України, загрози, які становить для України та Європи в цілому реалізація Росією енергетичних проєктів, поділився окремими планами з розвитку сектору безпеки й оборони України.

Він подякував за сприяння у розбудові національної системи стійкості та висловив сподівання на продовження конструктивної співпраці в цьому напрямку як на двосторонньому рівні, так і в межах взаємодії України з НАТО.

Зі свого боку Сіммонс відзначила посилену увагу Великої Британії до ситуації на сході України та в Чорноморсько-Азовському регіоні. Вона підтвердила незмінність британської підтримки України у протистоянні агресії Російської Федерації та зміцненні обороноздатності.

Було домовлено підтримувати постійний діалог з безпекових питань для поглиблення українсько-британського стратегічного партнерства.

Як повідомляв Укрінформ, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко поінформував, що наприкінці жовтня очікується офіційний візит української делегації на чолі з Президентом Володимиром Зеленським до Великої Британії.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-