Зеленський наприкінці жовтня відвідає Британію

Зеленський наприкінці жовтня відвідає Британію

Укрінформ
Наприкінці жовтня очікується офіційний візит української делегації на чолі з Президентом Володимиром Зеленським до Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю телеканалу «Дом» розповів посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

«У кінці цього місяця ми очікуємо візит до Об'єднаного Королівства високої делегації на чолі з Президентом України», — пояснив він.

Також планується засідання стратегічного діалогу в рамках виконання річних домовленостей. «Я сподіваюся, що міністри закордонних справ України та Британії вже через місяць зможуть подивитися, що було зроблено за рік і направити зусилля на майбутнє», — додав Пристайко.

Посол також зазначив, що подібні візити відбуваються постійно. «Нещодавно був віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції (Олексій Резніков - ред.), якому був цікавий досвід Великої Британії — як реінтегрувати території. Нам особливо цікаво, що відбувалося в Північній Ірландії, як ці ненависть, тероризм переросли в політичний процес і зараз більш-менш все владналося», — пояснив він.

Читайте також: Україна придбає у Британії бойові кораблі та ракетне озброєння – посол

Також Пристайко розповів, що половина коштів з кредитних 2,5 млрд фунтів стерлінгів (2,7 млрд дол.), які Велика Британія надає Україні, підуть на посилення українського флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-