Шмигаль не виключає кадрових змін в уряді: Давайте дочекаємося рішення фракції «СН»

Шмигаль не виключає кадрових змін в уряді: Давайте дочекаємося рішення фракції «СН»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що кадрові перестановки в Кабінеті Міністрів можливі, але назвав некоректним коментувати кандидатів на заміну до того, як фракція «Слуга народу» разом з урядовцями ухвалить відповідне рішення.

Про це очільник уряду сказав на брифінгу в межах робочої поїздки в Краматорськ Донецької області, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Як ми завжди говорили, ніхто не тримається за посади, і кадрові зміни можливі. Це нагально завжди, коли необхідно десь посилити, десь змінити стратегію міністерства. Тобто в залежності від ситуації - криза, розвиток, підтримка чогось - звичайно, тоді відбуваються кадрові зміни», - зазначив Шмигаль.

Він нагадав, що міністр екології Роман Абрамовський написав заяву про звільнення за власним бажанням.

«Парламент буде її розглядати відповідно до процедури. Щодо інших кадрових змін - давайте дочекаємося рішення фракції, яка розгляне і прийме (рішення - ред.) по окремих міністрах. Більше чи менше - будемо дивитися, будемо вести діалог з фракцією. Зараз піднімати це питання, очевидно, некоректно до того, поки фракція не проведе свої слухання і ми не проведемо з ними вже кінцеву розмову», - сказав Прем'єр-міністр.

Читайте також: Наступного тижня у Раді буде щонайменше чотири кадрові питання - Арахамія

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня 2021 року до Апарату Верховної Ради надійшла офіційна заява про звільнення від міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського. 20 жовтня народний депутат від фракції «Слуга народу» Андрій Жупанин підтвердив інформацію, що поширюється в ЗМІ, про те, що він є одним із кандидатів, якого можуть призначити на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Він також додав, що зі ЗМІ дізнався про те, що його ймовірними конкурентами в боротьбі за посаду міністра можуть бути чинний голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, а також колишній голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.

22 жовтня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що парламент упродовж двох-трьох тижнів голосуватиме за призначення нового міністра оборони, Президент Володимир Зеленський уже остаточно визначився з кандидатурою на цю посаду.

Раніше у фракції «СН анонсували заміну 4-5 міністрів. У понеділок, 1 листопада фракція на засіданні обговорить кадрові питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-