Україна, Литва та Польща створили Молодіжний Люблінський трикутник

Україна, Литва та Польща створили Молодіжний Люблінський трикутник

Укрінформ
Три національні молодіжні ради України, Литви та Польщі підписали меморандум про співпрацю, який засвідчує створення Молодіжного Люблінського трикутника.

Про це заявив засновник ГО “Платформа публічної дипломатії” та модератор створення Молодіжного Люблінського трикутнику Денис Ганжа на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми офіційно створили Молодіжний Люблінський трикутник і до нас доєдналися три національні молодіжні ради України, Литви та Польщі. У руках я тримаю меморандум, що засвідчує про створення Молодіжного Люблінського трикутника”, - зазначив Ганжа.

Він акцентував, що організація об’єднує більше ніж 210 тисяч представників активної молоді, а загальне покриття її діяльності складає більше ніж 2 мільйони молодих людей з трьох країн.

Ганжа відзначив, що організатори ініціативи планують запускати перший обмін між Україною і Литвою, який відбудеться вже наступного місяця.

“У майбутньому ми плануємо зареєструвати міжнародну громадську організацію та створювати проєктну команду, яка буде займатися наступними напрямками: це студентські обміни, це міжпарламентські стажування, міжмуніципальні стажування, спільні компанії по протидії дезінформації та російському впливу у наших країнах, підтримка демократичного вибору білоруської молоді, конференції між молодими вченими та навіть спільні кіберспортивні турніри”, - поінформував модератор.

Член Національної молодіжної ради України Кароліна Свирида зазначила, що Національні ради України, Литви та Польщі спільно відстоюватимуть права та інтереси молодих людей в рамках Люблінського трикутнику. За її словами три ради підтримують ключові напрямки Молодіжного Люблінського трикутнику: євроінтеграції України, промоції культурної спадщини трьох країн та можливості для молоді.

Читайте також: Люблінський трикутник: Україна, Польща і Литва обговорили зміцнення безпеки в регіоні

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України працює над проведенням у грудні у Варшаві засідання міжпарламентської асамблеї Люблінського трикутника.

Люблінський трикутник — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Литвою, Польщею та Україною, метою якого зокрема є зміцнення діалогу між країнами, підтримка інтеграції України в Європейський Союз та НАТО і спільна протидія російській агресії.

Фото: Denys Ganzha/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-