Кулеба анонсував засідання міжпарламентської асамблеї Люблінського трикутника у Варшаві

Кулеба анонсував засідання міжпарламентської асамблеї Люблінського трикутника у Варшаві

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України працює над проведенням у грудні у Варшаві засідання міжпарламентської асамблеї Люблінського трикутника.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, 20 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми активно розвиваємо Люблінський трикутник із Польщею та Литвою… Нині на порядку денному ініціатива Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля провести засідання на рівні глав урядів країн Люблінського трикутника. Ми також працюємо над проведенням у грудні цього року у Варшаві засідання міжпарламентської асамблеї Люблінського трикутника за участі парламентарів України, Польщі та Литви», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що діяльність Люблінського трикутника вийшла далеко за межі МЗС країн-учасниць. За його словами, інші органи влади звертаються до українських дипломатів із запитами про організацію зустрічей у форматі Люблінського трикутника. У цьому контексті як приклад він навів ініціативу Міністерства розвитку громад та територій України провести тристоронню зустріч з литовськими і польськими колегами.

Читайте також: Люблінський трикутник: Україна, Польща і Литва обговорили зміцнення безпеки в регіоні

«Ми залюбки взяли в роботу цей запит і працюємо над його реалізацією», - запевнив міністр.

Кулеба також поінформував, що 27 жовтня в МЗС прийматимуть учасників національних молодіжних рад України, Польщі та Литви, які підпишуть меморандум про створення Молодіжного Люблінського трикутника як міжнародного майданчика співпраці молоді у сфері культури та публічної дипломатії.

Резюмуючи, Кулеба відзначив, що Люблінський трикутник активно розвивається та охоплює все нові ділянки взаємодії трьох країн на всіх рівнях: глав урядів, парламентів, громадянського суспільства.

Читайте також: Україна працює над організацією зустрічі глав урядів країн Люблінського трикутника – Кулеба

Люблінський трикутник — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Литвою, Польщею та Україною, метою якого зокрема є зміцнення діалогу між країнами, підтримка інтеграції України в Європейський Союз та НАТО і спільна протидія російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-