Україна працює над організацією зустрічі глав урядів країн Люблінського трикутника – Кулеба

Україна працює над організацією зустрічі глав урядів країн Люблінського трикутника – Кулеба

Укрінформ
Україна працює над організацією зустрічі глав урядів країн Люблінського трикутника і спільного візиту прем’єр-міністрів країн Асоційованого тріо до Брюсселя.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо розвивати наші регіональні альянси. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нещодавно зустріч із польським колегою Матеушем Моравецьким. Ми тепер будемо працювати над організацією зустрічі глав урядів країн Люблінського трикутника», - сказав Кулеба.

Він додав, що в межах ще одного створеного Україною формату – Асоційованого тріо - наша держава разом з Грузією та Молдовою готується до шостого саміту Східного партнерства 15 грудня.

Читайте також: Шмигаль запропонував провести саміт Люблінського трикутника на рівні прем'єрів

«Ми також працюємо над тим, щоб три прем'єр-міністри країн Асоційованого тріо відвідали Брюссель разом. Я переконаний, що це нам вдасться зробити», - зазначив очільник МЗС.

Кулеба також поінформував, що розвивається і створена Україною і Туреччиною «Квадрига».

«У жовтні Україну відвідає мій турецький колега і друг Мевлют Чавушоглу. З ним ми будемо узгоджувати подальші плани роботи «Квадриги» і конкретні проєкти, які буде реалізовано під егідою цього формату», - повідомив міністр.

Як повідомлялося, майданчик консультацій із політико-безпекових питань «Квадрига» заснований на виконання домовленостей президентів України та Туреччини у Стамбулі 16 жовтня 2020 року. Планується, що такі зустрічі відбуватимуться щороку.

Асоційоване тріо – тристоронній формат посиленої співпраці України, Грузії та Молдови з європейської інтеграції, що був започаткований 17 травня 2021 року під час спільного візиту глав зовнішньополітичних відомств Молдови та Грузії в Україну.

Люблінський трикутник — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Україною, Литвою та Польщею, заснована 28 липня 2020 року. Мета створення платформи – підтримка інтеграції України в Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-