Україну вперше запросили на розширену Конференцію національних директорів озброєнь НАТО

Україну вперше запросили на розширену Конференцію національних директорів озброєнь НАТО

Укрінформ
Україна вперше візьме участь у розширеному форматі Конференції національних директорів озброєнь НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони

"26 жовтня в Брюсселі під головуванням Генерального Секретаря НАТО Єнса Столтенберга відбудеться засідання вищого дорадчого Комітету Північноатлантичної ради Альянсу з питань озброєнь – Конференції національних директорів озброєнь. Вперше за понад півстоліття діяльності Комітету представник України запрошений до участі у питаннях, які раніше були прерогативою виключно країн-членів НАТО”, - ідеться у повідомленні.

Представлятиме Україну під час Конференції у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі заступник міністра оборони Олександр Носов.

Фото: mil.gov.ua

За його словами, Україна раніше залучалась до участі у засіданнях Конференції, але наразі вперше йдеться про питання, що належать до прерогативи виключно держав-членів НАТО, зокрема інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою та оборонно-промисловим комплексом та досягнення оптимального співвідношення воєнних потреб і бюджетних можливостей.

Читайте також: Росії не варто боятися приєднання України до НАТО – Столтенберг

Носов акцентував увагу, що Конференція національних директорів озброєнь Альянсу проходитиме одразу після того, як минулого тижня, 21 жовтня, міністри оборони країн НАТО затвердили новий план оборони союзу під час конфліктів і криз, з метою планування негайного формування сил Альянсу у потрібний час і в потрібному місці.

У Брюсселі також заплановані двосторонні зустрічі заступника міністра оборони України Носова з Національними директорами з озброєння держав-членів НАТО.

Читайте також: Чорноморський регіон зберігає стратегічне значення для НАТО - Столтенберг

Конференція національних директорів з озброєння (Conference of National Armaments Directors-CNAD) з 1996 року є вищим дорадчим Комітетом Північноатлантичної ради Альянсу з питань озброєнь. Вона координує реалізацію політики НАТО у сфері розвитку озброєння і військової техніки. До роботи Конференції залучаються керівники національних відомств або відповідних підрозділів відомств, які відповідають за формування та реалізацію політики у сфері озброєння і військової техніки.

Читайте також: Олександр Носов, заступник міністра оборони України, член Наглядової ради Укроборонпрому

Як повідомляв Укрінформ, міністри оборони країн НАТО на зустрічі 21 жовтня у Брюсселі погодили широкий план захисту від можливих криз та конфліктів, а також визначили пріоритети розвитку спільних оборонних спроможностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-