Стефанчук прогнозує, що бюджет-2022 не ухвалять у першому читанні до кінця тижня

Стефанчук прогнозує, що бюджет-2022 не ухвалять у першому читанні до кінця тижня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що парламентарії не встигнуть до кінця тижня завершити розгляд усіх пропозицій і поправок депутатів та ухвалити в першому читанні законопроєкт про державний бюджет України на 2022 рік.

Про це Стефанчук сказав на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Наскільки я знаю, ОПЗЖ має ще десь близько сотні поправок, тому я думаю, що за завтра ми не встигнемо. Тому що є ще поправки, які будуть вноситися, в тому числі, і фракцією "Батьківщина". Тому я оптимістично думаю, що це може бути у вівторок наступного пленарного тижня", - зазначив він.

Стефанчук додав, що при розгляді бюджету в першому читанні парламент іде відповідно до процедури Регламенту, даючи можливість висловитися усім народним депутатам.

Читайте також: Марченко назвав реальним до виконання «бюджетний» законопроєкт

Він зауважив, що відразу після ухвалення бюджету в першому читанні депутати перейдуть до розгляду законопроєкту 5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

"Як тільки ми вийдемо із закону про державний бюджет, ми відразу перейдемо до ресурсних законів, до змін до Бюджетного кодексу і до інших необхідних супроводжувальних законодавчих актів", - сказав Стефанчук.

Читайте також: На бюджетному засіданні «слуг» виступив міністр фінансів

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному засіданні 21 жовтня депутати не завершили розгляд висновків і пропозицій народних депутатів до проєкту закону про державний бюджет України на 2022 рік.

На пленарному засіданні Верховної Ради 20 жовтня парламентарії розпачали розгляд проєкту закону №6000 "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-