Жодна країна Центральної Європи не досягла успіху без перспективи вступу в ЄС — Кулеба

Жодна країна Центральної Європи не досягла успіху без перспективи вступу в ЄС — Кулеба

Укрінформ
Жодна центральноєвропейська країна з 1989 року не досягла успіху без дуже чіткої перспективи і обіцянки членства в ЄС в кінці шляху її трансформації.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час Четвертого форуму асоціацій, передає кореспондент Укрінформу.

«Наше ключове очікування від Євросоюзу - надання Україні європейської перспективи. Це рішення вимагає лише політичної волі ЄС, без інституційного зобов’язання, але це зіграє дуже важливу роль”, - зауважив він.

«По-перше, перспектива членства без сумніву буде дуже мотиваційною трансформаційною силою для України. Хочу нагадати, що жодна центральноєвропейська країна з 1989 року не досягла успіху без дуже чіткої перспективи і обіцянки членства в ЄС в кінці її шляху трансформації», - сказав глава української дипломатії.

Міністр наголосив, що надання перспективи надасть впевненості нашій частині Європи, яка розділяє європейські цінності та вважає себе за частину європейської сім’ї. Він також закликав ЄС діяти активно і амбіційно, аби запобігти приходу інших сил на цю землю.

«По-третє, це покінчить з безглуздими спробами Кремля докорінно змінити європейський вибір України і переконати українців, що вони не потрібні ЄС. Це один з найбільш поширених російських наративів в Україні, і ми маємо разом працювати, щоб утримати віру людей в те, що європейська ціль здійсненна», - акцентував Кулеба.

Читайте також: Кулеба анонсував засідання міжпарламентської асамблеї Люблінського трикутника у Варшаві

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня Кулеба закликав Євросоюз не тримати Україну “на гачку реформ”, а щиро висловити власне стратегічне бачення стосовно європейської перспективи нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-