Бюджетні поправки і відставка Абрамовського: засідання Ради

Бюджетні поправки і відставка Абрамовського: засідання Ради

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив засідання парламенту в четвер.

У залі зареєструвалися 214 народних депутатів, передає Укрінформ.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав спікер.

Парламентарії розпочали засідання з продовження обговорення поправок і пропозицій до першого читання проєкту Державного бюджету на 2022 рік.

Наступне питання порядку денного передбачає розгляд у другому читанні законопроєкту №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Питання про відставку Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів запропоноване депутатам до розгляду третім.

Пленарне засідання Верховної Ради України / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Окрім цього, депутати мають намір розглянути в першому читанні, зокрема, проєкти законів №5719 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів», №6121 «Про внесення змін до статті 9-2 Закону України «Про лікарські засоби» щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов'язання», №5864 «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності».

Читайте також: Рада підтримала висновки комітету щодо законопроєкту про держбюджет-2022

Водночас у другому читанні парламентарії планують ухвалити рішення щодо законопроєктів №2234 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування» та №5230 «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості».

Одразу після завершення пленарного засідання розпочнеться позачергове, скликане на вимогу Президента.

Так, порядок денний позачергового засідання Верховної Ради передбачає розгляд 14 питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-