Німеччина засуджує блокування місії ОБСЄ на сході України

Німеччина засуджує блокування місії ОБСЄ на сході України

Укрінформ
Німеччина засуджує перешкоджання окупантами роботи СММ ОБСЄ на сході України.

Про це заявив на брифінгу офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це розвиток подій, який нас як федеральний уряд дуже турбує. Дуже важливим є, щоб СММ на сході України виконувала свій мандат повністю і без перешкоджань», - заявив речник. Він нагадав, що сепаратисти й раніше обмежували свободу пересування та загрожували безпеці спостерігачів ОБСЄ на місці.

«Ми також вимагаємо від Росії використати свій вплив на сепаратистів з тим, щоб вони зняли блокаду якнайшвидше і спостерігачі змогли повернутися до своєї роботи без перешкод», - підкреслив Зайберт, зауваживши, що блокування роботи місії в Донецьку «проросійськими демонстрантами» триває.

Читайте також: Кулеба пояснив, чому не розраховує на покарання Росії з боку ОБСЄ

Як повідомлялося, 13 жовтня збройні формування РФ вдалися до грубої провокації, коли група озброєних осіб з пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт із розмінування на ділянці розведення сил у Золотому здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ. Оперативна група ЗСУ затримала одного з бойовиків – громадянина РФ Андрія Косяка . У нього було вилучено зброю та боєприпаси. Цей громадянин також підозрюється правоохоронними органами України у скоєнні у 2010 році важкого злочину відповідно до статті 115 КК України.

Після цього 15 жовтня російська окупаційна адміністрація в Донецьку організувала перед готелем, де мешкають члени СММ ОБСЄ, "акцію протесту" з критикою щодо діяльності СММ, особливо щодо подій, які відбулися 13 жовтня на ділянці розведення в районі Золотого. Це зібрання перешкодило будь-якому пересуванню патрулів до та з приміщення.

Читайте також: Спостерігачів місії ОБСЄ досі блокують в окупованому Донецьку

17 жовтня бойовики російських збройних формувань також заблокували виїзд із патрульної бази СММ ОБСЄ в тимчасово окупованій Горлівці, а також заборонили спостерігачам залишати готель. Моніторам ОБСЄ було повідомлено, що вони зможуть покинути приміщення готелю лише після того, як буде звільнено затриманого ЗСУ бойовика у районі Золотого 13 жовтня. Місія відновила патрулювання зі своєї передової патрульної бази в Горлівці у другій половині дня 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-