Зеленський зустрівся з главою Пентагону

Зеленський зустрівся з главою Пентагону

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном низку важливих питань, в тому числі подальше поглиблення практичної взаємодії між Україною та Сполученими Штатами у сфері безпеки та оборони відповідно до домовленостей, досягнутих під час візиту Зеленського до США.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на пресслужбу глави держави.

«Сполучені Штати залишаються для України головним партнером у сфері безпеки й оборони», – наголосив Володимир Зеленський і висловив подяку американській стороні за матеріально-технічну допомогу, яку надають США для посилення спроможностей Збройних сил України з метою протидії російській агресії.

Було відзначено оперативність втілення анонсованого під час візиту Президента України до Вашингтона рішення надати нашій державі додаткову безпекову допомогу в розмірі 60 млн дол. США.

Зеленський і Остін обмінялися думками щодо безпекової ситуації на сході України, а також у регіоні Чорного й Азовського морів.

Глава держави відзначив, що Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів задля досягнення миру на сході та відновлення суверенітету й територіальної цілісності.

Сторони обговорили актуальні питання взаємодії України з НАТО та подальшої підтримки з боку США на шляху реалізації євроатлантичних прагнень нашої держави.

Читайте також: Жодна третя країна не має права вето на вступ України до НАТО - глава Пентагону

Міністра оборони Сполучених Штатів було поінформовано про заходи, які вживаються для реформування українського сектору безпеки й оборони, включно з вітчизняною оборонною промисловістю, відповідно до стандартів НАТО з метою якнайшвидшого досягнення критеріїв членства в Альянсі.

Під час зустрічі Зеленський і Остін торкнулися питання енергетичної безпеки України та Європи.

Міністр оборони США запевнив главу держави у рішучій підтримці з боку Сполучених Штатів незалежності й територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах.

«Хочу подякувати вам за те, що ви приїхали, як ми й домовлялися у США, з візитом в Україну. Дякую вам і президенту Байдену за постійну підтримку України, нашого суверенітету й територіальної цілісності», – сказав Володимир Зеленський.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін також подякував Президенту України Володимиру Зеленському за зустріч.

“Міністр оборони США Ллойд Остін: Щиро дякую Президенту Зеленському за те, що він прийняв мене сьогодні в Києві”, - йдеться в повідомленні, оприлюдненому Посольством США в Україні у Твіттері

За його словами “Разом із нашими союзниками, ми залишаємося відданими підтримці права України вирішувати власну майбутню зовнішню політику, вільну від стороннього впливу”.

Читайте також: Глава Пентагону звинуватив Росію у розв'язуванні війни проти України

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок перебуває в Україні з робочим візитом.

Фото: president.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-