До Комітету ВР ще не зверталися щодо відсторонення Третьякової від засідань – депутат

До Комітету ВР ще не зверталися щодо відсторонення Третьякової від засідань – депутат

Укрінформ
До комітету ВР з питань регламенту досі не надійшло звернення всіх парламентських фракцій та депутатських груп про відсторонення народного депутата Галини Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях через висловлювання щодо смерті члена депутатської групи «Партія «За майбутнє» Антона Полякова.

Про це голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов (парламентська фракція «Слуга народу») повідомив під час брифінгу в кулуарах парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

«Я запитував у секретаріату, у голови комітету. Вони кажуть, що ці документи ще не надійшли, відповідно я їх не бачив. Без документів і звернення ми не можемо розглядати це питання», - сказав нардеп.

Він додав, що до Регламентного Комітету ВР також не надійшло звернення всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім «Слуги народу», щодо відкликання Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Аналогічну інформацію Фролов повідомляв у коментарі Укрінформу 11 жовтня.

Читайте також: Третьякову можуть відсторонити від п'яти засідань Ради – Стефанчук звернувся до комітету

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи «Партія «За майбутнє» заявили, що депутат від «Слуги народу» Галина Третьякова в партійному чаті «СН» прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: «На одного ворога менше». Третьякова, взявши репліку під після виступу представників депутатської групи, не спростувала, але й не підтвердила відповідну інформацію.

Того ж дня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях ВР через таке висловлювання.

Водночас співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко заявив, що члени політсили, членом якої він є, зібрали підписи всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім «Слуги народу», під листом до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та до голови Регламентного Комітету ВР Сергія Кальченка щодо відкликання Галини Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Вночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою “Природна смерть”.

Антон Поляков - підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії “Слуга народу”. Член депутатської групи «Партія «За майбутнє», голова підкомітету з питань дотриманням антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-