Сьогодні в Україну з візитом прибуває глава Пентагону

Сьогодні в Україну з візитом прибуває глава Пентагону

Укрінформ
Візит міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна в Україну розпочнеться у вівторок, 19 жовтня. Це стане черговим підтвердженням непорушного стратегічного партнерства між двома державами та підтримки з боку США суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зокрема, зазначається, що у Міністерстві оборони відбудеться зустріч міністрів оборони Андрія Тарана та Ллойда Остіна, під час якої сторони обговорюватимуть питання практичної реалізації досягнутих домовленостей та перспективи двосторонньої співпраці, прогрес імплементації оборонної реформи в нашій державі, покликаної на реалізацію євроатлантичних прагнень України, а також питання безпеки в Чорноморському регіоні.

Високоповажні американські гості також візьмуть участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Читайте також: Глава Пентагону в Києві: НАТО сформує стратегію протистояння РФ на південному фланзі?

В пресслужбі відзначили, що візит Остіна в Україну є продовженням діалогу, розпочатого під час візиту Президента Володимира Зеленського до США у серпні цього року.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном, під час якої обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня у межах робочого візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки підписано низку важливих документів, зокрема, Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та США щодо комерційного співробітництва. Три угоди на загальну суму 2,5 млрд дол. США уклав державний концерн «Укроборонпром». Документи стосуються співпраці з американськими оборонними компаніями.

Крім того, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко уклав у США домовленості про співпрацю для української системи охорони здоров'я з лідерами світового ринку, зокрема, компаніями General Electric, Medtronic та MSD.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-