Європа у шоці від ціни на газ і чує Україну - Зеленський

Європа у шоці від ціни на газ і чує Україну - Зеленський

Укрінформ
Європа нині чує Україну щодо викликів стосовно запуску проєкту «Північний потік-2». 

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє Укрінформ.

«Ми говорили, що буде дефіцит на газовому ринку. І Росія буде це використовувати, щоб тиснути для дуже швидкого запровадження «Північного потоку – 2». Для нас це було зрозуміло, що це для нас будуть виклики, але в нас є свій газ, і наше суспільство буде забезпечено. Тим не менше ми говорили про небезпеку щодо енергетичної безпеки всієї Європи. Зараз нас чують, зараз уже пішла реакція», - сказав Зеленський.

За його словами, Україна «била тривогу» щодо викликів від ПП-2, говорила про це і з лідерами Європи, і США.

Президент підкреслив, що після завершення будівництва «Північного потоку – 2» його треба ще запустити, і дуже важливо, щоб були застосовані вимоги Третього енергетичного пакету ЄС.

Він зауважив, що Росія виступає проти цього й використовує свої обсяги газу задля тиску на Європу.

«Думаю, Європа в шоці від ціни в 2 тис. доларів. Думаю, вони розраховували на 300-400, вони були готові, при дефіциті до 500-600 доларів, але до 2 тисяч - ніхто не очікував такого зростання», - переконаний Президент.

Читайте також: Шанси для зустрічі в «нормандському форматі» є – Зеленський

Зеленський вкотре наголосив, що ПП-2– це сучасна зброя.

«Тобто ми з вами бачимо потужну зброю, окрім пострілів, окрім російської потужної зброї у вигляді інформаційної політики, кіберзброї, з’явилася нова зброя – енергетична. Наслідків цієї зброї ніхто ще не знає, зиму ми не пройшли. Європа зиму не пройшла. Побачимо, що буде далі, що буде навесні», - зазначив глава держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський раніше запевнив, що в Україні наразі достатньо обсягу газу для забезпечення потреб споживачів за нормальними цінами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-