Зеленський анонсував декларації про європерспективу ще з трьома країнами-членами ЄС

Зеленський анонсував декларації про європерспективу ще з трьома країнами-членами ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що незабаром Україна може підписати двосторонні декларації про європейську перспективу ще з трьома державами-членами ЄС.

Чотири країни вже підписали такі документи, заявив глава держави в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє Укрінформ.

«Чотири (країни – ред.) уже підписали такі декларації, три зараз я підпишу, тобто сім, а всього 27, крок за кроком ми це зробимо», - зазначив Президент.

Він нагадав, що двосторонні декларації з країнами ЄС про підтримку європейської перспективи України розпочали готувати цього року.

Читайте також: Євроінтеграція допоможе Україні долучитися до системи європейського виробництва — експерт

«Коли Україна й країни Євросоюзу вирішать, що Україна може бути членом ЄС, то та чи інша країна, з якою ми підписуємо цю декларацію, точно проголосує за нас», – пояснив глава держави.

Водночас Зеленський запевнив, що Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн і Президент Європейської Ради Шарль Мішель підтримують нашу країну на шляху членства в ЄС та відзначають прогрес у здійсненні реформ.

Читайте також: На саміті Україна-ЄС ухвалили заяву – Зеленський прокоментував документ

«Але ми розуміємо, що членство України в Європейському Союзі має бути підтримано 27 державами – членами ЄС», – додав Президент.

Він уточнив, що є країни, з якими потрібно буде більше працювати щодо членства України в ЄС, триває відповідна робота й спілкування окремо з кожною державою.

Як повідомлялося, у Києві 12 жовтня відбувся 23-ій саміт Україна — Європейський Союз. За його підсумками Президент Володимир Зеленський заявив, що надання Україні європейської перспективи є логічним і очікуваним кроком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-