Стефанчук хоче дискусії з опозицією про зміну регламенту ВР

Стефанчук хоче дискусії з опозицією про зміну регламенту ВР

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на зустрічах із парламентськими фракціями, зокрема, обговорить питання змін у Регламенті.

Про це він розповів на брифінгу у Верховній Раді в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що буде дискусія, яка стосуватиметься Регламенту Верховної Ради. Тому що я глибоко переконаний, що Регламент повинен стати системою законопроєктних процедур і повинен бути виписаний по такій логіці: функції Верховної Ради, алгоритм їх здійснення. Тут мені, звичайно, буде необхідна, по-перше, порада і бачення опозиційних фракцій, оскільки вони є старожилами, вони набагато краще знають ці всі речі, які закладені в Регламенті. Друге - мені видається, що такі речі повинні прийматися у Верховній Раді консолідовано. Тому Регламент повинен стати регламентною процедурою для здійснення функцій, функції - це пріоритет", - зазначив спікер.

Читайте також: Стефанчук планує відвідати засідання усіх фракцій

Стефанчук додав, що "питань багато" для обговорення з опозиційними фракціями.

"Питань організації роботи Верховної Ради, питань законопроєктної діяльності, тому що я збирав голів комітетів і звертався до них з проханням, що врешті-решт законопроєкти опозиції повинні з'являтися в порядку денному, ми повинні розглядати їх, ми повинні приймати їх. І тому цю думку я хотів з ними проговорити", - зазначив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук пояснив, чому відставки у Кабміні не на часі

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати на пленарному засіданні в четвер, 7 жовтня, відкликали Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради. 8 жовтня парламентарії призначили колишнього першого заступника Голови ВР Руслана Стефанчука на посаду Голови ВР.

На засіданні Погоджувальної ради 18 жовтня Стефанчук повідомив, що планує відвідати засідання усіх парламентських фракцій, щоб обговорити нагальні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-