Глава Пентагону зустрінеться в Києві із Зеленським і Тараном

Глава Пентагону зустрінеться в Києві із Зеленським і Тараном

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін під час візиту до Києва наступного тижня проведе зустрічі з вищим політичним та військовим керівництвом України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому оборонним відомством США, передає Укрінформ.

«В Україні глава Пентагону зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським і міністром оборони Андрієм Тараном, аби підтвердити нашу непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України», - зазначили в американському військовому відомстві.

Крім того, за його інформацією, Ллойд Остін обговорить прогрес України в імплементації реформ в оборонній сфері (у тому числі в оборонній промисловості), «необхідних для просування євроатлантичних прагнень, а також регіонального співробітництва між союзниками та партнерами в регіоні Чорного моря».

Читайте також: Україна і США підписали рамкову угоду про стратегічні засади оборонного партнерства

При цьому підкреслюється, що США непохитно підтримують своїх європейських союзників та партнерів на тлі дестабілізаційних дій РФ у Чорноморському регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, речник Пентагону Джон Кірбі анонсував європейське турне міністра оборони США до Грузії, України й Румунії, а також його участь у зустрічі глав оборонних відомств країн НАТО в Бельгії.

Читайте також: Україна може розраховувати на підтримку США у боротьбі з російським агресором - Остін

Планується, що Остін у кожній країні проведе зустрічі на вищому рівні, які мають «підтвердити прихильність Сполучених Штатів безпеці, а також стабільній та успішній Європі».

Фото: Carlos Bongioanni/Stars And Stripes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-