Половина британського кредиту піде на будівництво баз ВМС - Пристайко

Половина британського кредиту піде на будівництво баз ВМС - Пристайко

Укрінформ
Половина коштів з кредитних 2,5 млрд фунтів стерлінгів (2,7 млрд дол.), які Велика Британія надає Україні, піде на посилення українського флоту.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю телеканалу "Дом" повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

"Одна зі складових угоди між Україною і Великою Британією торік — кредит, половина якого була на забезпечення розвитку нашого флоту. Ми знаходимося буквально за тиждень до завершення цього складного процесу", — сказав Пристайко.

Зокрема, будуть побудовані військово-морські бази. За першими двома вже розпочато підготовчі роботи. Одна з них буде знаходитись на узбережжі Чорного моря, друга — Азовського.

Читайте також: У Києві спустили на воду малий броньований артилерійський катер

"Є проєкти. Роботи вже почалися на місцях. Вивчення, планування, прив'язка до місцевості. Все це буде зроблено. Це будуть спеціальні військово-морські захищені бази, де будуть розміщені війська, де буде жити персонал, їх сім'ї. Все, що необхідно для того, щоб це були сучасні НАТОвського стандарту військово-морські бази", — додав Пристайко.

Також на виділені кошти найближчим часом Україна придбає у Великої Британії два протимінні кораблі.

Як повідомляв Укрінформ, Україна веде переговори про покупку для Військово-Морських сил двох протимінних тральників типу Sandown у Великій Британії. Придбати кораблі планується з кредитних коштів, наданих Сполученим Королівством на розвиток ВМС України.

Читайте також: У Туреччині відбулася церемонія закладки корвета для українських ВМС

Тральники мають довжину 53 метри, ширину 11 і осадку 2,3 метра. Два дизельні двигуни по 1523 к.с. розганяють корабель до 13 вузлів. Є також електродвигун для безшумного ходу. Кораблі озброєні 30-мм гарматою Mark44 Bushmaster II, трьома шестиствольними 7,62-мм кулеметами «Мініган» і парою кулеметів загального призначення.

На цих кораблях встановлені радари і системи пошуку мін, включно з потужним гідролокатором. Кораблі, можливо, будуть модернізовані більш сучасними системами для пошуку мін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-