У Туреччині відбулася церемонія закладки корвета для українських ВМС

У Туреччині відбулася церемонія закладки корвета для українських ВМС

Фото
Укрінформ
У Туреччині за участю делегації Міністерства оборони України на чолі з командувачем Військово-морських сил контрадміралом Олексієм Неїжпапою відбулась урочиста церемонія закладки кіля корабля класу "корвет" для потреб ВМС.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС України.  

«Це знакова подія для України та значний поштовх у розвитку її Військово-морських мил. Всі домовленості з Турецькою Республікою виконуються вчасно, а деякі з них навіть з випередженням встановлених строків, це ми бачимо на прикладі безпілотних літальних комплексів “Байрактар ТВ-2ˮ, які вже виконують завдання в інтересах нашої країни, - цитує пресслужба Неїжпапу.

Читайте також: У Туреччині будують перший корвет класу ADA для українських військових

Як зазначається, корвет було закладено на одному з суднобудівних підприємств в місті Стамбул Турецької Республіки. Загалом будівництво корвету типу "ADA" триває вже з 28 квітня 2021 року, але за турецькими традиціями лише після побудови частини секцій та корпусу проводиться урочиста церемонія закладки кіля корабля. Відповідно до існуючих домовленостей в 2022 році корвет буде переправлено в Україну і вже в 2024 році він увійде до складу ВМС ЗС України.

У Туреччині відбулася церемонія закладки корвета для українських ВМС / Фото: ВМС ЗС України

Як повідомляв Укрінформ, у лютому командувач ВМС Неїжпапа заявляв, що Військово-морські сили України у 2021 році отримають розвідувальний корабель “Сімферополь”, два десантно-штурмових катери, три патрульних катери типу Island та дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-