У Туреччині будують перший корвет класу ADA для українських військових

У Туреччині будують перший корвет класу ADA для українських військових

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що у Турецькій Республіці триває будівництво першого корвету класу ADA проєкту «MILGEM» для Військово-Морських сил України з чітким дотриманням графіку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

"Роботи розпочалися у січні 2021 року за участі українських фахівців. На сьогодні завершили нарізку сталі та зварку частини шести відсіків, далі відбуватиметься формування кілю", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будівництво корабля відбувається за формулою 50 на 50, що передбачає завершення виготовлення корвету на одному вітчизняних підприємств за підтримки турецьких партнерів.

За словами міністра оборони, перші випробування очікуються у 2023 році.

«Із турецькою стороною була досягнута домовленість, що корпус першого корвета побудують у Туреччині, а оснащення, встановлення озброєння та доведення до повної готовності відбудеться в Україні. Особливістю контракту є поетапна передача українській стороні технологій будівництва кораблів цього класу. Усі наступні корвети класу ADA будуть побудовані виключно на українських потужностях. Ці бойові кораблі у перспективі значно посилять оборону України в Азово-Чорноморському регіоні та дозволять бути взаємосумісними з державами-членами НАТО», —заявив Таран.

Бойові кораблі проєкту «MILGEM» прийняті на озброєння Збройних сил Турецької Республіки та мають успішний досвід виконання бойових завдань в акваторіях Середземного та Чорного морів.

Читайте також: Україна отримає «москітний флот» не пізніше як у 2022 році – Таран

За словами міністра оборони України, за своїми тактико-технічними характеристиками корвети класу ADA повністю відповідають вимогам Військово-Морських сил Збройних сил України. Системи озброєння кораблів дозволять ефективно вражати надводні та підводні цілі. Корвети передбачають захист від високоточних ракет, оснащені сучасними засобами радіо- та гідролокації а також системою протиповітряної оборони.

Як повідомлялося, у липні до Військово-морських сил Збройних сил України надійшов перший безпілотний комплекс Bayraktar TB2 турецького виробництва.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-