Україна отримає «москітний флот» не пізніше як у 2022 році – Таран

Україна отримає «москітний флот» не пізніше як у 2022 році – Таран

Укрінформ
Військово-Морські сили ЗСУ матимуть «москітний флот» з протикорабельними ракетами не пізніше 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це під час Конференції з питань реформ в Україні у Вільнюсі повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

«Не хочу вдаватись у деталі, але прямо зараз ми створюємо так званий «москітний флот». Не просто «москітний флот» без якихось можливостей. Те, що ми намагаємося зробити, - це дати цим «москітам» сучасні бойові спроможності. Я хотів би бачити принаймні наступного року протикорабельні ракети, які будуть встановлені на цих дрібних кораблях. Це не секрет, зокрема для росіян, що у нас немає справжньої зброї, яка може зупинити напад з моря. Але дуже скоро, я впевнений в цьому, не пізніше наступного року, в нас буде за допомогою США, Великої Британії кілька малих кораблів москітного флоту, але зі справжньою бойовою спроможністю», - наголосив Таран.

Він повідомив, що Міноборони працює також над створенням додаткових спроможностей. Так, цього року підписаний наказ щодо озброєння ВМС ЗСУ новою системою протикорабельних ракет, яка базуватиметься на суші. Вирішується питання, які ракети встановлюватимуться на корветі, що будується в Туреччині.

«Також ми намагаємося розробити певні спроможності із залученням бойових вертольотів. Ми готуємо нові лопаті для бойових вертольотів і озброїмо їх новими протикорабельними ракетами, які можна буде застосовувати проти ворога», - розповів Таран.

Читайте також: На Sea Breeze відпрацювали тактику розмінування судна і звільнення заручників

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня Президент Володимир Зеленський заявив на Одещині під час урочистих заходів з нагоди Дня ВМС Збройних сил України, що Сполучені Штати Америки у наступному році розпочнуть передачу Україні швидкісних бойових катерів Mark VI. У порту «Південний» формується відповідна інфраструктура, розгорнуто управління дивізіону кораблів, базуються 2 катери типу «Island», очікується ще щонайменше 3 катери, які зараз проходять модернізацію у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-