На Sea Breeze відпрацювали тактику розмінування судна і звільнення заручників

На Sea Breeze відпрацювали тактику розмінування судна і звільнення заручників

Фото
Укрінформ
Підрозділ військових водолазів ВМС України успішно відпрацював 6 липня у Практичній гавані Одеського порту тактику розмінування та підйом з глибини аварійного судна, що зазнало нападу диверсантів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перед підрозділом водолазів, екіпірованих сучасною технікою, було поставлено завдання врятувати катер, що зазнав нападу, за легендою навчання, і розмінували об'єкти під водою. І як ви бачили, військові моряки успішно виконали операцію, а також надали невідкладну допомогу аварійному водолазу", - розповів журналістам представник Військово-морських сил Збройних сил України.

В Одесі тривають міжнародні навчання "Сi Бриз-2021" / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Учасники міжнародного навчання Sea Breeze-2021 продемонстрували зразки спорядження доглядових команд та пошуково-рятувальних загонів і новітньої водолазної техніки, що забезпечували водолазні спуски і виконання робіт за різними напрямками.

Варто зауважити, що військові моряки відпрацьовували тактику надання допомоги екіпажу судна, що зазнало нападу противника, на двох локаціях - у межах водолазних станцій №1 та №2 ВМС України.

Читайте також: У береговій компоненті Sea Breeze стартувала активна фаза

Крім того, в межах операції "Дайвінг" два підрозділи військових моряків успішно здійснили операцію "звільнення членів екіпажу судна, захопленого "диверсантами". У ній взяли участь 12 бійців штурмових груп на катерах типу «Айленд» і 4 водолази.

За словами заступника командира протидиверсійного підрозділу, одна група військових моряків, згідно з замислом організаторів навчання, таємно підійшла до судна розмагнічування "Балта", здійснила висадку й захопила заручників. А протидиверсійному підрозділу належало їх оперативно звільнити.

"Виконати завдання було нелегко - і через погану видимість у воді при підході до захопленого судна, і через неочікувані проблеми з установкою трапа для проникнення на борт. Однак мети операції було досягнуто", - сказав заступник командира підрозділу.

Як повідомляв Укрінформ, міжнаціональні тактичні групи військовослужбовців відпрацювали сьогодні також перший блок навчальних елементів під час виходу в море на міжнородному навчанні Sea Breeze-2021.

Передача вантажів, буксирування аварійного судна та висадки оглядових груп, формування ордерів кораблів, плавання в строях, сигналовиробництво та контроль цивільного судноплавства – основний перелік вправ, відпрацьованих перед другою частиною морської компоненти, – вільною грою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-