У береговій компоненті Sea Breeze стартувала активна фаза

У береговій компоненті Sea Breeze стартувала активна фаза

Фото
Укрінформ
У береговій компоненті навчань "Сі Бриз - 2021" в максимально наближених до бойових умовах розпочалась активна фаза.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Генеральний штаб Збройних сил України.

За програмою навчань, після отримання бойового наказу багатонаціональні тактичні групи висунулися із пункту базування в райони очікування.

У береговій компоненті Sea Breeze - 2021 розпочалась активна фаза / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

“Під час здійснення маршу підрозділи очікує чимало ввідних. Зокрема тактичні групи відбиватимуть засідки умовного противника, проводитимуть стабілізаційні дії та заходи з розблокування маршрутів висування техніки. Навчання сплановані таким чином, щоб умови були максимально наближені до бойових. Наприклад, відбиття засідок відпрацьовуватимуться із застосуванням засобів РЕБ”, - ідеться в повідомленні.

Напередодні американські та українські розвідувальні групи десантувалися у тил умовного противника з метою виявлення баз незаконних збройних формувань та важливих об'єктів інфраструктури.

Читайте також: Відбиття нападу в морі та стрільби: на Sea Breeze відпрацювали перший блок навчань

За інформацією Генштабу ЗСУ, у береговій компоненті беруть участь військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти, морської піхоти США, Збройних сил Грузії, Збройних сил Республіки Молдова, Державної прикордонної служби України. Також у складі українських підрозділів є курсанти 3-го курсу факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ. Майбутні офіцери проходять стажування на первинних командирських посадах.

Як повідомляв Укрінформ, українсько-американські навчання «Сі Бриз-2021», які тривають з 28 червня до 10 липня, є наймасштабнішими за понад 20 років. З української сторони в них беруть участь 24 одиниці кораблів та катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-