Відбиття нападу в морі та стрільби: на Sea Breeze відпрацювали перший блок навчань

Відбиття нападу в морі та стрільби: на Sea Breeze відпрацювали перший блок навчань

Відео
Укрінформ
Міжнаціональні тактичні групи відпрацювали перший блок навчальних елементів під час виходу в море на навчаннях «Сі Бриз-2021» .

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби, повідомляє Укрінфом.

"Передача вантажів, буксирування аварійного судна та висадки оглядових груп, формування ордерів кораблів, плавання в строях, сигналовиробництво та контроль цивільного судноплавства – основний перелік вправ, відпрацьованих перед другою частиною морської компоненти – вільною грою", - йдеться у повідомленні.

Просто на виході з пункту базування відпрацьовувався елемент відбиття нападу швидкісних маломірних катерів, а у відповідному полігоні – артилерійські стрільби по надводній і повітряній цілях.

Традиційно у міжнародних тактичних групах керівництво різними навчальними елементами розподіляється серед учасників почергово. Удруге у таких масштабних маневрах флагман морської охорони «Григорій Куроп’ятников», входячи в тактичну групу із потужними представниками ВМС країн NATO, здійснював керівництво такими стратегічними епізодами, як стрільби, відбиття нападу на судна, а також типово прикордонними елементами – контроль цивільного судноплавства, сигналовиробництво.

Читайте також: Командувач ВМС України не виключає провокацій РФ під час Sea Breeze

Корабель морської охорони «Поділля» в тактичній групі з кораблями БО Грузії та ВМС ЗСУ виконували подібний перелік вправ, але в інших районах Чорного моря.

Паралельно на Дунаї відбувається відпрацювання запланованих елементів. Зважаючи на суттєве стратегічне значення найбільшої суднохідної річки регіону та постійне базування там саме морських прикордонників, їхню роль у забезпеченні первинних дій та готовність як до оперативної протидії власними силами, так і до надання підтримки іншим військовим формуванням, надзвичайно важлива.

У ДПСУ повідомили, що наступна - Дунайська фаза «Сі Бриз-2021»

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-