Закон про олігархів: Рада у вівторок спробує скасувати 12 блокуючих проєктів постанов

Закон про олігархів: Рада у вівторок спробує скасувати 12 блокуючих проєктів постанов

Укрінформ
Верховна Рада у вівторок, 19 жовтня, може розглянути 12 проєктів постанов про скасування рішення парламенту від 23 вересня про ухвалення закону про деолігархізацію, які блокують його підписання спікером та Президентом.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук розповів під час брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"У вівторок у нас заплановане скасування 12 блокуючих проєктів постанов", – сказав він.

Стефанчук укотре підкреслив, що лише після розгляду і відхилення відповідних проєктів буде вирішено, як підписуватиметься законодавчий акт.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про деолігархізацію, ініційований Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Стефанчук розповів про плани Ради на наступний пленарний тиждень

На момент розгляду та ухвалення документа Головою ВР був Дмитро Разумков, однак він не встиг підписав закон до відкликання з посади, оскільки блокуючі проєкти постанов не були відхилені. Через це виникає колізія щодо того, чи має право Руслан Стефанчук, призначений на посаду Голови ВР 8 жовтня, підписувати документ. Стефанчук заявляє, що в Регламенті ВР немає статті, яка чітко визначає, що закон має підписувати виключно чинний на момент розгляду та ухвалення спікер.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про ухвалення відповідного законодавчого акту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-