Президент Євроради обіцяє мобілізувати дискусії у ЄС щодо перспективи членства України

Президент Євроради обіцяє мобілізувати дискусії у ЄС щодо перспективи членства України

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель пообіцяв мобілізувати дискусії в Європейському Союзі щодо надання Україні перспективи членства.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським та главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн за підсумками 23-го саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили ... зближення України і Європейського Союзу. Ми і добре чули, і уважно слухали дуже солідні і вагомі аргументи, висловлені паном Президентом (Зеленським – ред.). Ми домовилися, що потрібно мобілізувати дискусії в Європейському Союзі (щодо надання Україні перспективи членства - ред.)», - сказав Мішель.

Читайте також: Україна може розраховувати на стабільну підтримку ЄС у сфері безпеки – президент Євроради

Він додав, що в ЄС за останні місяці бачать «прискорення, яке дозволяє більше пов’язати наших громадян».

Президент Євроради також зазначив, що спільна заява учасників 23 Саміту встановлює конкретні операційні рамки, в яких Україна та ЄС можуть спільно працювати у наступні місяці і роки.

«Вона встановлює рамки та орієнтири, які дозволяють прискорити зближення і збільшити зв’язок між ЄС та Україною, а також збільшити взаємодію і взаємозв’язок українських та європейських громадян. Звичайно, ми всі належимо до однієї європейської сім’ї», - акцентував Мішель.

Читайте також: На саміті Україна-ЄС ухвалили заяву – Зеленський прокоментував документ

У цьому контексті він нагадав, що торік 17 тис. українських студентів узяли участь програмі «Еразмус+», громадяни України могли подорожувати до ЄС, було значно збільшено торгівельну співпрацю.

«Це результати наших дипломатичних і конкретних політичних зусиль, щоб забезпечити більше свободи, підтримувати верховенство права і досягнути більшого багатства. Це все об’єднує Україну та Європейський Союз», - переконаний президент Євроради.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Києві відбувся 23-ій саміт Україна — Європейський Союз. За підсумками було підписано низку угод, у тому числі про спільний авіаційний простір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-