Депутати Разумков і Батенко мають сумнів щодо природної смерті Полякова

Депутати Разумков і Батенко мають сумнів щодо природної смерті Полякова

Укрінформ
Народні депутати, які приїхали до Чернігова попрощатися із загиблим 8 жовтня колегою Антоном Поляковим, не довіряють версії щодо його природної смерті внаслідок вживання метадону.

Про це вони говорили журналістам у Чернігові біля обласного філармонійного центру, де проходила церемонія прощання з небіжчиком, передає кореспондент Укрінформу.

"Те, про що сьогодні говорять, не схоже на ту поведінку, яку я особисто бачив з боку Полякова. Тобто, питання є", - сказав ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Співголова депутатської групи "За майбутнє" у ВР Тарас Батенко зазначив, що наркотичних речовин Поляков не вживав, принаймні колеги такого не помічали.

"Абсолютно здоровий чоловік, енергійний, життєрадісний, який досить жорстко відстоював свою громадянську позицію. Тому в нас відразу виникає питання, наскільки це була природна смерть", - зауважив Батенко.

Читайте також: Відстороняти Третьякову від участі у засіданнях Ради поки ніхто не пропонував - депутат

Обидва депутати засудили поведінку голови Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, яка публічно пораділа через смерть колеги.

"Треба залишатися людиною, незалежно від того, чи то твій політичний опонент, чи супротивник. За такі речі має бути більш жорстке покарання. Я думаю, що п’ять днів поза парламентом - цього недостатньо. Тому що така поведінка народного депутата, голови комітету - неприпустима", - наголосив Разумков.

Його колега Батенко повідомив, що всі депутатські фракції і групи (крім однієї) звернулися до Голови Верховної Ради і в регламентний комітет з вимогою відкликати пані Третьякову з посади голови профільного комітету.

Як повідомляло агентство, сьогодні у Чернігові ховали народного депутата Полякова. На церемонію прощання до обласного філармонійного центру прийшло кілька сотень людей. Приїхали його однопартійці з групи "За майбутнє", депутати Анна Скороход та Дмитро Разумков, друзі, родичі, чернігівці.

Поховали Полякова на міському цвинтарі "Яцево". До свого 34-річчя політик не дожив один місяць. Вночі 8 жовтня його знайшли мертвим у Дніпровському районі Києва. За попередньою інформацією правоохоронців, чоловікові стало зле у таксі. Лікарі "швидкої" намагались його реанімувати та врешті констатували смерть. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою "Природна смерть".

Читайте також: На похорон Полякова в Чернігові прийшли сотні містян і народні депутати

Речниця Київської міської прокуратури повідомила, що, за попередніми даними, Поляков помер унаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Пізніше стало відомо, що в його організмі експерти виявили метадон. Таким чином, слідство розглядає дві версії його загибелі: або він сам ужив препарат, який, можливо, став причиною смерті, або його отруїли.

Антон Поляков - підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії "Слуга народу". Був головою підкомітету з питань дотриманням антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-