Україна вимагає стратегічної ясності від НАТО щодо перспективи членства - Стефанішина

Україна вимагає стратегічної ясності від НАТО щодо перспективи членства - Стефанішина

Укрінформ
Українська влада вимагає від Північноатлантичного альянсу стратегічної ясності щодо перспективи членства.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Україна точно стане членом НАТО. І це вже не просто моє внутрішнє переконання. Ми достатньо важкий шлях пройшли, щоб підтвердити цю позицію під час цьогорічного саміту НАТО. Ми вели розмову з абсолютно всіма столицями країн-членів НАТО. Це важкий діалог. Від Німеччини до Португалії, до Балтійських країн», – зазначила вона.

За словами Стефанішиної, у питанні членства «ми вимагаємо стратегічної ясності від НАТО».

Читайте також: Стефанішина: Домовлятися з РФ щодо газу нам треба буде обов’язково

«У 2021 році всі країни-члени НАТО підтвердили, що Україна буде членом НАТО. Ми ухвалили спеціальне рішення РНБО, працюємо над державною програмою переходу на стандарти НАТО. Ми вже використовуємо величезний потенціал програм розширених можливостей. І, що найважливіше, ми працюємо з кожною столицею НАТО. Ми вибудовуємо цей консенсус і використовуємо всі площадки з тим, щоб він мав місце бути», – наголосила віцепрем’єр.

Вона додала, що сьогодні рішення про членство в НАТО лежить у політичній площині.

«Тому найбільш пріоритетним завданням для нас є формування консенсусу щодо підтримання членства. І ми в принципі непогано рухаємося у цьому напрямку», - заявила урядовець.

Читайте також: Для Росії треба встановити «червоні лінії» в питанні газу - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, під час пресконференції у Брюсселі генеральний секретар НАТО висловив упевненість, що союзники по Альянсу в ході саміту в Мадриді підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності України і Грузії, а також попередні зобов’язання щодо їх євроатлантичного майбутнього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-