Зеленський заявляє, що не почув адекватних пояснень затримки конкурсу в САП

Зеленський заявляє, що не почув адекватних пояснень затримки конкурсу в САП

Оновлено
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що з обранням нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури очікує активізацію антикорупційних розслідувань та справедливих вироків винним у корупційних злочинах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

«Немає й не може бути жодного адекватного пояснення того, що конкурс для обрання нового керівника САП затримується. Всі члени конкурсної комісії повинні виконати свою роботу й обрати нового керівника САП, як це і має бути відповідно до найкращих міжнародних практик», – зазначив Президент.

Глава держави акцентував на тому, що для діяльності конкурсної комісії створені всі умови. Підготовча робота була проведена вчасно та змістовно.

Читайте також: США і Євросоюз нагадали Україні про роль міжнародних експертів при обранні керівника САП

«Залишилися фактично фінальні етапи конкурсу. Ніхто не має права ставити під загрозу стабільність роботи антикорупційної інфраструктури та виконання міжнародних зобов'язань України», – наголосив Президент.

В ОП нагадали, що після зміни влади в Україні у 2019 році антикорупційна інфраструктура нашої держави отримала всю необхідну політичну основу для ефективної діяльності. Були ухвалені необхідні рішення для посилення роботи Національного антикорупційного бюро України та почав функціонувати Вищий антикорупційний суд.

У системі антикорупційних органів особливу роль відіграє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, від незалежності й фаховості керівника якої залежить ґрунтовність розслідувань НАБУ та гідне представлення звинувачення у Вищому антикорупційному суді.

Читайте також: У реєстрі корупціонерів Шабуніна немає, а Ситника наразі виключити не вийде — голова НАЗК

Як повідомлялося, кандидати на керівні посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі мали виконати практичне завдання зранку в суботу, 9 жовтня. Але засідання було зірвано через відсутність кворуму для його проведення.

Як заявив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, на засідання не з'явилися члени комісії Олена Бусол, Андрій Гуджал і Євген Соболь та "зірвали ключовий етап конкурсу".

ЄС та США заявили, що розчаровані затримкою в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, викликаною відсутністю кворуму для проведення засідання.

Керівник САП Назар Холодницький оголосив про свою відставку 21 серпня 2020 року.

Конкурс з обрання нового очільника САП стартував 25 січня.Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-