СБУ оприлюднить прізвища інших високопосадовців у справі Медведчука

СБУ оприлюднить прізвища інших високопосадовців у справі Медведчука

Укрінформ
Голова СБУ Іван Баканов заявив, що незабаром будуть оприлюднені нові прізвища високопосадовців у справі народного депутата Віктора Медведчука.

Про це він сказав на спільному з Генеральним прокурором Іриною Венедіктовою брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Слідство триває, опрацьовується питання оголошення підозри іншим особам», - сказав Баканов, додавши, що це відбудеться незабаром.

Він також підкреслив, що «це питання державної зради і того, як окремі українські політики та високопосадовці в розпал війни грали на стороні Росії, нехтували інтересами України та будували спільні з терористами «схеми».

"Моє чітке переконання – ці люди мають понести заслужене і законне покарання за ту шкоду, якої вони завдали державі. Тому що їхні дії – це підрив енергетичної незалежності України", – заявив Баканов.

Читайте також: Прокуратура проситиме арешту Медведчука, заставамільярд

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливої причетності експрезидента Петра Порошенка та колишньої глави Нацбанку Валерії Гонтаревої до цієї справи, очільник СБУ заявив: "Станом на сьогодні ми не розголошуємо в інтересах слідства інших фігурантів. Разом з тим, з огляду на те, що ми побачили, іншого варіанту, ніж відпрацьовувати версію щодо причетності пана Порошенка і пані Гонтаревої до цього процесу, просто не може бути. Якщо відповідні докази будуть здобуті, ми вийдемо на брифінг і повідомимо про це суспільство".

Під час брифінгу голова СБУ та Генпрокурор оприлюднили низку аудіозаписів, які підтверджують існування «вугільної схеми» та зацікавленість у ній влади РФ. Зазначалося, що експертиза підтвердила, що одним із фігурантів записів є Медведчук, який, зокрема, спілкується щодо реалізації незаконних схем із представниками російської влади. Під час цих розмов депутат каже, що має гарантії від вищих посадовців України.

Як повідомляв Укрінформ, за матеріалами Служби безпеки України народному депутату Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.

20 серпня Служба безпеки завершила слідство у справі про державну зраду народних депутатів від «Опозиційної платформи - за життя» Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Генпрокурор 11 травня підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у держзраді (передачі агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня та зобов'язав його носити засіб контролю - електронний браслет. Пізніше суд продовжив домашній арешт Медведчука до 7 вересня.

30 липня Київський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу захисту Медведчука на обраний йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

2 серпня Печерський районний суд Києва продовжив ще на два місяці - до 31 жовтня - запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту Медведчуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-