Штати в ОБСЄ: прогрес на сході України залежить від політичної волі Росії

Штати в ОБСЄ: прогрес на сході України залежить від політичної волі Росії

Укрінформ
США очікують, що Росія проявить політичну волю, необхідну для мирного врегулювання розпочатого нею збройного конфлікту на сході України.

Про це заявила в. о. заступника керівника місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер на засіданні Постійної ради Організації з безпеки та співробітництва, передає кореспондент Укрінформу

"Прогрес залежить від політичної волі Росії, яку ми сподіваємось побачити. Додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню врятували життя, полегшили страждання людей та продемонстрували можливий прогрес. Ми закликаємо Росію знову продемонструвати таку політичну волю. Ми всі дуже хочемо побачити Росію, яка буде брати участь у змістовних переговорах, і потрібно, щонайменше, щоб Росія та сили, які вона фінансує, оснащує, навчає та очолює, в цей час утрималися від насильства", - заявила вона.

Читайте також: Євросоюз в ОБСЄ засудив спроби Росії відвернути увагу від її агресії проти України

Розенсток-Сіллер також запевнила спецпредставника голови ОБСЄ Міко Кіннунена та голову СММ ОБСЄ в Україні Халіта Чевіка у повній підтримці та довірі з боку Сполучених Штатів щодо їхніх зусиль у сприянні мирному врегулюванню на сході України.

"Ми всі залежимо від СММ та її відданих спостерігачів, які представляють неупереджені звіти, що дають чітке бачення ситуації на місцях. Їх неупередженість дає змогу читачам робити власні висновки на підставі фактів. І ці факти засвідчують, що агресія Росії є рушієм цього конфлікту", - наголосила дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, місія ЄС в ОБСЄ заявила під час засідання Постійної ради, що з підписанням Мінських домовленостей Росія взяла на себе зобов’язання щодо мирного врегулювання конфлікту, тому її намагання легітимізувати так звані "народні республіки" на сході України є неконструктивними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-