Стефанчук відкрив засідання Ради, у залі – 235 депутатів

Стефанчук відкрив засідання Ради, у залі – 235 депутатів

Відео
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, який головує на засіданні парламенту після відсторонення Дмитра Разумкова, відкрив засідання парламенту в середу.

У залі зареєстровано 235 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Стефанчук.

Згідно з Регламентом, засідання у середу розпочалося із виступів народних депутатів.

Читайте також: Разумков скасував обмеження на доступ журналістів до кулуарів Ради

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Разумкова від ведення пленарних засідань парламенту впродовж двох днів. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів.

Народні депутати від фракції "Слуга народу" у Верховній Раді в понеділок на Погоджувальній раді не проголосували за жоден варіант тижневого порядку денного. Вони аргументували свої дії нібито порушенням Регламенту ВР Головою парламенту Дмитром Разумковим, у зв‘язку з чим Разумкова було відкликано від ведення засідань на два пленарних дні. Засідання у вівторок було завчасно закрите через відсутність тижневого порядку денного. Фракція "Слуга народу" та депутатська група "Довіра" пропонували невідкладно провести Погоджувальну раду після закриття засідання. Так, Регламент ВР передбачає, що засідання Погоджувальної ради скликаються Головою ВР, а в разі його відсутності - Першим заступником чи заступником Голови Верховної Ради України або за ініціативою представників двох чи більше депутатських фракцій (депутатських груп) у разі необхідності. Водночас, згідно із Регламентом ВР, пропозиції для розгляду на черговому засіданні Погоджувальної ради подаються комітетами, тимчасовими спеціальними комісіями, тимчасовими слідчими комісіями до Апарату Верховної Ради не пізніш як за чотири дні до проведення чергового засідання. Відповідно до зазначеного положення, невідкладне проведення Погоджувальної ради є неможливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-