Шмигаль каже, що закон про олігархів - не про економіку

Шмигаль каже, що закон про олігархів - не про економіку

Укрінформ
Закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599) є першим із можливого пакету законів.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв'ю LB.ua, повідомляє Укрінформ.

«Це перший закон з можливого пакету, бо він не охоплює всього спектру суспільних відносин у цій сфері. Цей закон – про нові правила життя і поведінки в суспільстві для окремих осіб, що мають доволі великий вплив. Тому тут не про економіку, а дійсно про відносини в суспільстві, його розшарування і встановлення справедливості», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Зеленський заявив, що нестиме політичну відповідальність у разі порушення закону про олігархів

Коли ми говоримо про аналогічні заходи в інших країнах, наголосив Прем’єр-міністр, як от США початку минулого століття, мова йде про демонополізацію. «Тоді ми хочемо запрошувати до приватизації якомога більше підприємств і осіб, як українців, так і іноземців, щоб збільшувати конкуренцію. Тоді це є справедливим, і тоді ми говоримо про економічний розвиток. Якщо ви хочете, щоб усю приватизацію в країні зробили 10 осіб, це не конкурентні умови. Це питання дискусії та точки зору. Прямої заборони участі в приватизації великому бізнесу не існує. Якщо ви свідомо відносите себе до осіб з великим суспільним впливом і хочете мати звання «олігарх», тоді треба змиритися з певними обмеженнями. Причому ці обмеження не є обмеженнями прав і свобод людини», - підкреслив він.

Читайте також: Разумков заявив, що підпише закон про олігархів – коли надійде «коректний текст»

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599). Його підтримали 279 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-