Зеленський заявив, що нестиме політичну відповідальність у разі порушення закону про олігархів

Зеленський заявив, що нестиме політичну відповідальність у разі порушення закону про олігархів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що нестиме політичну відповідальність, якщо порушить закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Про це глава держави сказав під час пресконференції у Трускавці, передає кореспондент Укрінформу.

"Чесно кажучи, у мене найбільша відповідальність, яка вона є, через такі зустрічі (з олігархами – ред.), тому я зацікавлений у тому, щоб вони були публічними. У мене відповідальність одна – політична. Вона вдарить по Президенту, по Офісу Президента, в принципі, по рейтингу і влади, і партії, тому що рейтинг партії "Слуга народу" дуже залежить від рейтингу Президента Зеленського. Тому політична відповідальність – найпотужніша, яка в мене є", – зазначив Зеленський.

За його словами, він зацікавлений лише в публічних та конструктивних зустрічах із представниками великого бізнесу, які мають відбуватися в Офісі Президента. Глава держави пояснив, що причинами для таких зустрічей можуть бути, зокрема, боротьба з COVID-19 та розбудова потужної спортивної інфраструктури. "Я буду зацікавлений у зустрічі з великим бізнесом перед тим, як ми точно будемо знати, що Україна прийматиме Олімпіаду. Це треба готувати заздалегідь. Я говорю не тільки про зимову Олімпіаду, а про, в принципі, побудову спортивної інфраструктури… Бюджетних грошей не вистачить, тому будемо говорити з бізнесом", – додав Зеленський.

Підсумовуючи, Президент наголосив, що інші зустрічі з великим бізнесом його "не цікавлять, немає часу".

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599). Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру згідно зі статтею 119 регламенту Верховної Ради. Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту переголосувати закон через колізію правок.

Читайте також: Зеленський ще не вирішив, чи балотуватиметься на другий термін

Перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук заявив, що ухвалений закон не містить суперечностей.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про ухвалення у другому читанні та в цілому проєкту закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599).

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підпише закон про деолігархізацію і направить його на підпис Президенту Володимиру Зеленському у проголосованій парламентом редакції одразу після відхилення проєктів постанов про його скасування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-