Зеленський розповів про план трансформації України

Зеленський розповів про план трансформації України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у межах виїзного засідання парламентської фракції "Слуга народу" в Трускавці заявив, що План трансформації України має дуже амбітну мету. Невдовзі відбудеться презентація напрацювань для ухвалення подальших рішень.

Як передає Укрінформ, про це розповів Глава держави у коментарі журналістам, яке транслював телеканал "Дом".

"Ми працюємо над трансформацією нашої держави. Проєкт цей розроблений. Я вважаю, що він не ідеальний. І загалом я не знаю, чи бувають ідеальними такі складні проєкти", — сказав Зеленський.

За його словами, окремі проєкти напрацьовувалися спочатку на основі його президентської програми та програми партії "Слуга народу". Потім це трансформувалося у роботу так званих "стратегічних трійок" (у складі депутата, представника Кабміну та Офісу Президента).

Читайте також: Зеленський назвав головну помилку Разумкова

"Це, зокрема, робота депутатського корпусу, комітетів, Кабміну... Це і напрацювання окремих правоохоронних органів, ... які також, на жаль, зараз не ідеально працюють, а також представника Офісу Президента. Було побудовано... конкретний шлях виконання тих обов'язків, які я брав на себе як Президент, а представники партії "Слуга народу" – як депутати. Одночасно вибудуваний формат трансформації держави за різними напрямками", - зауважив Зеленський.

Наразі, додав він, на основі цих "трійок" вибудований формат плану, і ті люди, які входили до "трійок", додають до цього плану свої пропозиції та бачення: "що не враховано, де є слабкі місця, де – порожні, а де – дійсно фундаментальні напрацювання".

Читайте також: Зеленський долучився до «брейншторму» Великої фракції

"Потім ми будемо аналізувати напрацювання і ухвалювати відповідні рішення", — зазначив Президент.

За його словами, деякі напрямки Плану трансформації були представлені європейським та американським колегам. При цьому, зауважив Зеленський, увесь план нікому представлений ще не був, оскільки він ще перебуває на стадії розробки.

"Ми показували нашим західним партнерам план розвитку оборонного блоку, де ми залучаємо інвестиції — в український флот, ППО (Протиповітряна оборона — ред.)... а також енергетичну програму щодо енергетичної незалежності держави — де у нас дуже амбітні цілі", — уточнив Зеленський.

Читайте також: «Слуги народу» зібрали необхідну кількість підписів за відкликання Разумкова – джерело

Як повідомляв Укрінформ, учасники дводенного виїзного засідання парламентської фракції «Слуга народу» у Трускавці напрацьовують заходи з виконання Плану трансформації України на 2021-2023 роки, презентованого Президентом Володимиром Зеленським під час візиту до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-